В Україні частково скасували графіки відключень світла 6 липня

Обмеження на ліміти споживання електроенергії почнуть діяти в другій половині дня.

facebook.com/npcukrenergo

У всіх регіонах України не відключатимуть 6 липня світло до 15.00. "Укренерго" скасувало обмеження на цей період. Про це повідомляє пресслужба компанії.

– Сьогодні, 6 липня, погодинні відключення електроенергії не застосовуватимуться з 10:00 до 15:00 по всій Україні, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в "Укренерго", споживання електроенергії в країні виявилося нижчим, ніж прогнозувалося. Також наголошується, що вироблення сонячних електростанцій збільшилося. Це і спричинило тимчасове скасування графіків відключення світла.

Пізніше у ДТЕК уточнили, що "Укренерго" продовжило скасування відключень світла ще на 1 годину. Таким чином, графіки застосовуватимуть із 16.00.

З початку березня війська РФ відновили масовані обстріли з енергооб'єктів України. Після того, як Росія знищила значну частину енергогенерації в Україні, було запроваджено погодинні графіки відключень електроенергії. Також українців попередили, що ситуація з електропостачанням може погіршитись у зв'язку з ремонтом кількох енергоблоків АЕС, який проводитиметься у липні.