Гордон відреагував на вирок російського суду, який заочно дав йому 14 років колонії

Російський суд заочно засудив українського журналіста Дмитра Гордона до 14 років колонії.

facebook.com/gordondmitry

Російський суд заочно засудив українського журналіста Дмитра Гордона до 14 років колонії за звинуваченням у закликах до розв'язання війни проти Росії. Про це повідомило видання "Медіазона" та сам Гордон.

- Російські пропагандисти сьогодні публікують подробиці про кримінальну справу проти мене, порушену в Росії, та вирок. Ось, наприклад, з обвинувального висновку: "У Гордона, який зазнає ненависті до чинного президента Росії і вкрай негативно оцінює "сво"..." Можу підтвердити: чиста правда! - написав Гордон у телеграмі.

Гордона у Росії звинуватили у публічних закликах до виправдання тероризму, закликах до розв'язання агресивної війни та у поширенні «фейків» про армію за мотивами політичної ненависті. Приводом для звинувачення стали три відеозвернення на YouTube-каналі Гордона. 

За даними російського державного інформагентства ТАСС, під час процесу звинувачення повідомило, що справу проти Гордона порушили через заклики вбити президента Росії Володимира Путіна та Білорусі Олександра Лукашенка.