У ДПСУ відповіли на заяви Білорусі про загрози з боку України

Прикордонники пригадала білорусам тези "звідки готувався наступ" і запевнили, що Україна не становить загрози.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Державна прикордонна служба України відреагувала на заяви білоруських колег про те, що ситуація на білорусько-українському кордоні характеризується наростанням напруженості, а армія Білорусі готова відбивати загрози з боку України. Прикордонники запевнили, що Україна не загрожує Білорусі та не влаштовує провокацій на кордоні. Про це заявив речник ДПСУ полковник Андрій Демченко в коментарі " Українській правді ".

- Останнім часом Білорусь активізувала свої інформаційні вкидання щодо посилення з боку України, зокрема в межах Житомирщини, і що ситуація на білорусько-українському кордоні характеризується наростанням напруженості. Їм здається стягування найрізноманітніших підрозділів, всього наявного озброєння і техніки. Кого і що вони тільки не згадували, і хто вже не робив такі заяви. Мабуть, і самі заплуталися у своїх свідченнях. Це знову таки дуже нагадує тези про те, "звідки готувався наступ". Можливо, і карти вже намалювали, – відчув Демченко.

Він наголосив, що Україна не становить для білорусів загрози, навпаки саме українці змушені оборонятися, в т.ч. та на білоруському напрямку. При цьому "Білорусь продовжує підтримувати терористів, а свого часу відкрила російським загарбникам свій кордон".

Офіцер наголосив: поки Білорусь перебуватиме в орбіті впливу країни-терориста, доти для України цей напрямок залишатиметься загрозливим і Сили оборони робитимуть все від них залежне і необхідне, щоб посилювати захист української держави.