УЄФА потрапив у скандал через футболіста збірної України, позначеного "росіянином"

Спортсмен родом із Донецька, який тимчасово перебуває під окупацією РФ.

uaf.ua

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) оприлюднив на своєму офіційному сайті список команд, які потрапили на Євро-2024. У профілі українського захисника Максима Таловєрова у рядку з країною народження вказано Росію.

Так, країною народження Таловєрова вказано Росію, але гравець народився 28 червня 2000 року в українському Донецьку. Водночас біля прізвищ його земляків – Анатолія Трубіна та Юхима Коноплі, країною народження вказана Україна. Також Україна вказана у профілі Миколи Матвієнка, який народився у Криму.

В УЄФА цей інцидент поки що не коментували. Реакції від української сторони також не було.

Максиму Таловєрову – 24 роки. Він був вихованцем футбольної академії донецького "Шахтаря". Футболіст грав за чеський клуб "Динамо", празьку "Славію", ліберецький "Слован". 1 лютого 2023 року Таловєров підписав контракт із клубом австрійської бундесліги ЛАСК на правах оренди до кінця сезону.

У складі збірної України Таловєров у червні 2023 року вирушив на молодіжний чемпіонат Європи. Перший матч на турнірі зіграв проти збірної Хорватії. Разом зі збірною достроково вийшов у стадію плей-офф, вигравши перші 2 матчі на груповому етапі. У чвертьфінальному матчі 2 липня 2023 року перемогли збірну Франції та вийшли до півфіналу чемпіонату.