У ДБР підтвердили, що Тищенко розбив свій телефон, але запевнили, що відновлять інформацію

Речниця відомства також розповіла, що слідство не виключає оголошення додаткових підозр народному депутату

dbr.gov.ua

Народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко дійсно під час вручення йому підозри розбив свій мобільний телефон. Але це не завадить слідству отримати з нього інформацію, запевнила речниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сап’ян в етері телеканалу "Київ".

- Це правда. Він розбив свій телефон, але це жодним чином не врятує ситуацію, тому що на сьогодні є багато способів зібрати будь-який гаджет і все одно будуть проведені експертизи, і інформація, яка зберігалася на телефоні, може дуже допомогти слідству в ході розслідування, - сказала Сап’ян.

За її словами, "не сьогодні-завтра" нардепу оберуть запобіжний захід і обвинувачення проситиме для нього цілодобовий домашній арешт.

Речниця ДБР також розповіла, що слідство не виключає встановлення інших обставин і фактів, які стануть підставою для оголошення додаткових підозр народному депутату.

Також вона повідомила про обшуки у помічниці Тищенка, яка брала участь у його конфлікті з ексвійськовим. Однак про підозру її поки ще не повідомляли.