У NASA знову скасували повернення на Землю Boeing Starliner з двома астронавтами

В агентстві запевнили, що дотримуються стандартного процесу керування місією.

REUTERS

Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) втретє відкладає повернення космічного корабля Boeing Starliner із двома астронавтами з Міжнародної космічної станції на Землю. Про це повідомляє Reuters.

NASA не оголосило нової дати. Спочатку повернення було призначено на 26 червня, що вже було перенесенням з першої потенційної дати – 14 червня. На борту космічного корабля перебувають американські астронавти Бутч Вілмор та Суні Вільямс, які піднялися до космосу 5 червня.

"Керівники місії оцінюють майбутні можливості повернення після двох запланованих виходів у відкритий космос 24 червня та 2 липня. Ми не поспішаємо і дотримуємося стандартного процесу управління місією, - сказав менеджер програми комерційних екіпажів NASA Стів Стіч.

Під час пілотованого випробування космічного корабля, який з 2019 року двічі запускався в космос без людей на борту, було виявлено п'ять відмов маневрових двигунів, п'ять джерел гелію, призначеного для створення тиску в цих двигунах, та повільний рух клапана пального, що сигналізувало про нерозв'язані проблеми. в минулому. На початку червня ракета Atlas 5 успішно вивела на орбіту космічний корабель Boeing Starliner для першого пілотованого польоту, але диспетчери були змушені втрутитися для усунення джерел гелію в системі корабля.