Marie Claire зняв для обкладинки українську нобелівську лауреатку Матвійчук у сукні ELENAREVA

Українська правозахисниця та нобелівська лауреатка Олександра Матвійчук стала героїнею літньої обкладинки Marie Claire.

Українська правозахисниця та нобелівська лауреатка Олександра Матвійчук стала героїнею літньої обкладинки Marie Claire. Для фото вона позувала в одязі та аксесуарах від українських брендів GASANOVA, ELENAREVA, BOBKOVA, Kachorovska, Bevzа, LUTIKI, ROMANTIKA PROJECT та ZARINA.

- Для нас дуже важливо, що Олександра стала героїнею обкладинки журналу Marie Claire. Вона є моральним орієнтиром для нашої команди в ці непрості часи. Боротьба за права людей – це одна з найважливііших та найважчих місій у сучасному світі. З творчою командою ми хотіли провести паралель і показати Олександру в образі сучасної Феміди. Тому для зйомки cover story ми формували образи з останніх колекцій українських дизайнерів, які підсилювали цю ідею, - розповіла керівниця бренду Marie Claire в Україні Катерина Фастовець.

Матвійчук є лауреаткою премій імені Василя Стуса та «Захисник демократії», премії Сахарова за свободу думки. Організація «Центр громадянських свобод», яку вона очолює, у 2022 році отримала Нобелівську премію миру.