На Одещині правоохоронці затримали підлітків, які підпалювали машини ТЦК

Їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

od.npu.gov.ua

На Одещині правоохоронці затримали двох неповнолітніх, які за завданням куратора підпалювали автомобілі представників ТЦК та СП. За такі дії підліткам загрожує в'язниця, повідомляє поліція Одеської області.

За інформацією поліції, в одному з населених пунктів Роздільнянського району Одеської області зловмисники облили легкозаймистою рідиною і підпалили мікроавтобус Volkswagen та позашляховик Hyundai Santa-Fe, що належать військовим.

– Ми з'ясували, що молодший за віком юнак, шукаючи в інтернеті роботу, отримав пропозицію заробити, здійснюючи підпали автомобілів працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, – розповів начальник управління карного розшуку ГУНП в Одеській області Ігор Панченко. – Підліток погодився та залучив до співпраці старшого на рік знайомого. До обов'язків юнаків входило підпалювати транспортні засоби й записувати відео, як вони горять.

Змовившись, одного дня рано-вранці хлопці підпалили два вищезгадані автомобілі. Молодший обливав бензином та підпалював, а старший знімав усе на відео, яке вони скинули замовнику, після чого отримали на картку гроші та сховалися у Миколаївській області. Поліцейські їх розшукали і затримали, також у підлітків вилучили гроші, отримані злочинним шляхом, телефони з інформацією, що підтверджує їхні дії.

Зловмисників повідомили про підозру в умисному пошкодженні майна, вчиненому шляхом підпалу. Їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох до десяти років. У ході розслідування було встановлено, що дії замовника, ймовірно, були спрямовані на підрив боєздатності української армії. Тому далі справою займатиметься СБУ.