Директор НАБУ не зʼявився до комітету Ради — нардепи вирішили йти до нього

Кривонос не прийшов на засідання щодо ймовірного розголошення співробітниками НАБУ даних досудового розслідування.

crimecor.rada.gov.ua

Директор НАБУ Семен Кривонос не прийшов на засідання антикорупційного комітету Верховної Ради, тому народні депутати вирішили провести виїзне засідання в НАБУ. Про це 20 червня повідомили на сайті комітету.

- За підсумками засідання народні депутати України – члени комітету погодилися з пропозицією голови комітету Анастасії Радіної провести виїзне засідання комітету в Національному антикорупційному бюро України, — розповіли у пресслужбі.

Засідання стосувалось інформації ЗМІ щодо ймовірного розголошення співробітниками НАБУ даних досудового розслідування. Воно було відкритим для журналістів, також на засідання прийшли парламентарі з інших комітетів, представники посольств, представництва ЄС та громадських організацій.

Вранці 20 червня Семен Кривонос у своєму фейсбуці подякував комітету за запрошення та повідомив, що не прийде. Він пояснив це тим, що розпочато досудове розслідування і публічне обговорення “передчасно” до його завершення.

Голова комітету Анастасія Радіна написала, що здивована відмовою Кривоноса, тому що позавчора Кривонос підтвердив їй готовність до засідання, а вчора НАБУ підтвердило секретаріату комітету участь директора.