На Львівщині працівники ТЦК забрали водія автобуса, пасажири влаштували бойкот

Люди заблокували трасу, водія повернули.

zaxid.net

На Львівщині вибухнув черговий скандал через дії військкомів. Поблизу села Струтін пасажири автобуса перекрили трасу Тернопіль – Львів через те, що співробітники ТЦК забрали водія. Про це пише Zaxid.net.

Як пише видання, автобус курсував маршрутом Варшава - Одеса. На блокпості поблизу Золочева співробітники ТЦК запропонували водієві проїхати з ними, щоб оновити військово-облікові дані. Після того як чоловіка забрали, пасажири автобуса перекрили рух на трасі.

На скандал відреагували в обласному ТЦК. У відомстві заявили, що водія забрали, оскільки він не мав із собою військово-облікових документів. Військкоми стверджують, що після вручення повістки чоловіка відпустили й автобус продовжив рух.

- Оскільки у водія були відсутні військово-облікові документи, його запросили до Золочівського РТЦК та СП. Там водієві вручили повістку на оновлення облікових даних. Повернули його за кілька десятків хвилин до його автобуса. Відтак автобус продовжив рух, - запевнили у ТЦК.

Львівські військкоми стверджують, що у салоні автобуса перебував ще один водій, який міг продовжити поїздку. Також у відомстві нагадали, що кожен військовозобов'язаний громадянин має носити із собою військово-облікові документи, відсутність яких є підставою для доставлення до найближчого ТЦК.