У США заявили про ліквідацію високопоставленого члена ІДІЛ

Повідомляється, що смерть аль-Джанабі "порушить здатність ІДІЛ отримувати ресурси та проводити терористичні атаки".

REUTERS

Військові США заявили про те, що 16 червня під час авіаудару по Сирії був ліквідуваний Усама Джамал Мухаммед Ібрагім аль-Джанабі -  високопоставлений член ІДІЛ, і його посередник. Про це йдеться в повідомленні Центрального командування США (CENTCOM) у мережі Х.

За даними CENTCOM, "його смерть порушить здатність ІДІЛ отримувати ресурси та проводити терористичні атаки". Військові США також запевняють, під час операції цивільні особи не постраждали.

- CENTCOM, разом із союзниками та партнерами в регіоні, продовжуватиме виконувати операції, спрямовані на зниження оперативних можливостей ІДІЛ та забезпечення її стійкої поразки, - наголосили в командуванні.

У поточному році військові CENTCOM та його партнери вбили сімох бойовиків ІДІЛ у Сирії та затримали ще 27. За цей самий період в Іраку вбили 11 оперативників і затримали 36 людей, повідомляє CNN. Для протидії ІДІЛ США, зокрема, проводять кампанію «Поразка "Ісламської держави" в Іраку та Сирії».

«Ісламська держава» є невизнаною ісламістською терористичною державою і міжнародною терористичною, мілітаристською групою напряму джихадизму. Станом на березень 2015 року мала контроль над територією з населенням 10 млн людей в Іраку і Сирії та номінальний контроль над маленькими областями Лівії, Нігерії й провінції Нангархар в східному Афганістані. Група також діє або має філії в інших частинах світу, зокрема в Південній Азії.