Генпрокурор Костін пояснив, чому не усунув свого заступника після скандалу з майном

Розпочато розслідування, а закон не передбачає звільнення до його завершення.

facebook.com/AndriyKostinUa

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що щодо майнового стану його заступника Дмитра Вербицького ведеться службове розслідування. Його не усунули після скандального журналістського розслідування, оскільки це не передбачено законом. Про це сказав Костін в ефірі національного телемарафону, пише прес-служба ОДП.

- Я підписав наказ про проведення службового розслідування за цими фактами, які тривають. Національне агентство із запобігання корупції проводить перевірку щодо способу його життя. Окрім цього знаю, що НАБУ ініціювало своє розслідування. У своєму листі на адресу голови Верховної Ради я звернув увагу на ці обставини, запропонувавши відкласти обговорення цієї ситуації до отримання результатів службового розслідування. Тільки тоді можна буде ухвалювати будь-які рішення, - сказав він.

Костін зазначив, що Закон України "Про прокуратуру" не передбачає можливості усунути заступника від виконання обов'язків на етапі службового розслідування. При цьому Костін зазначив, що вже розмовляв з Вербицьким і той зазначив, що веде низку резонансних виробництв, фігуранти яких дуже зацікавлені у його усуненні чи звільненні.