В прокуратурі розкрили подробиці замаху на казахського журналіста у Києві

Нападника ще не знайшли, а поранений перебуває у лікарні у тяжкому стані.

t.me/kyivoperat

Слідчі порушили кримінальну справу за фактом замаху на казахського журналіста Айдоса Садикова у Шевченківському районі Києва. Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.

– Розпочато досудове розслідування за фактом замаху на умисне вбивство 56-річного журналіста, громадянина Казахстану. Правоохоронцями вживаються заходи щодо встановлення особи нападника, - йдеться у повідомленні.

За версією прокуратури, замах на журналіста стався біля будинку у Шевченківському районі, де він проживає зі своєю дружиною. Пара має статус біженців та перебуває в Україні з 2014 року. Слідчі встановили, що невідомий підбіг до автомобіля, де знаходився Садиков, і відкрив вогонь. Жінка не постраждала, але її чоловік перебуває у лікарні у тяжкому стані.

Причина того, що сталося, поки ще залишається невідомою, розслідування триває. Кримінальну справу відкрито за ч. 2 ст. 15 "Замах на кримінальний злочин" та ч. 1 ст. 115 "Умисне вбивство" Кримінального кодексу. Силовики вживають усіх заходів для встановлення особи нападника.