ГУР завдало ударів по військових об'єктах у трьох областях Росії, - ЗМІ

Місцеві жителі повідомляють про "прильоти" на двох великих заводах.

pravda.com.ua

Українські дрони атакували низку військових об'єктів на території Росії. Зокрема, ударів було завдано по тракторному заводу та металургійному комбінату, які викоистовуються владою РФ у військових цілях. Про це повідомляє "24 канал", посилаючись на перевірені джерела.

Спецоперацію українські розвідники провели в ніч з 16 на 17 червня. У міністерстві оборони Росії заявили, що нібито збили цієї ночі дрони над Бєлгородською, Воронезькою та Липецькою областями. Загалом відомство повідомило про 6 збитих безпілотників. Місцева влада сповістила, що уламки дронів впали у промисловій зоні міста Липецька. У соцмережах містяни писали про вибухи в районах Новолипецького металургійного комбінату та Липецького тракторного заводу.

Ці підприємства тривалий час використовуються Росією для військових потреб. Новолипецький металургійний комбінат є одним із найбільших підприємств чорної металургії у країні та бере активну участь у державних оборонних замовленнях, надаючи сировину для виробництва озброєнь, включаючи ракети, артилерію та безпілотники. Також постраждало ВАТ "Липецький трактор". У 2009 році зі структури підприємства було виділено підрозділ, що спеціалізується на виробництві шасі для військової техніки, включаючи гусеничні тягачі для зенітно-ракетних комплексів С-300В, С-300ВМ та "Антей 2500".