У Києві пройшов Марш рівності на підтримку прав ЛГБТ

Тим часом на Хрещатику зібралися ультраправі, щоби протистояти акції.

hromadske.ua

Біля столичного метро Театральна відбувся 16 червня Марш рівності. Хода на підтримку прав ЛГБТ була довжиною 100 метрів і тривала лише 10 хвилин. Про це повідомляють низка місцевих Телеграм-каналів.

За словами організаторів, їм дозволили пройти сто метрів. У цей час на виході з метро чергувало безліч правоохоронців, і всіх, хто прямував до учасників маршу, перевіряли металодетектором. Попереду ходи йшли ЛГБТ-військові, учасників акції було оточено поліціянтами. Рух вулицею Євгена Чикаленка, де проходили активісти, був повністю перекритий.

Як пишуть канали, "Марш рівності" у Києві тривав недовго: організатори закликали учасників спуститися в метро та розійтися. Перед цим їм порекомендували сховати ЛГБТ-символіку, щоб уникнути провокацій.

Тим часом ультраправі зібралися на Хрещатику, щоб протистояти ЛГБТ-маршу. Їх заблокувала поліція, щоб запобігти сутичкам. Пізніше у соціальних мережах повідомили, що ультраправі прорвали поліцейське оточення та попрямували до місця проведення "Маршу рівності". На цей момент захід вже завершився, і учасники почали розходитися.