Після матчу на Євро-2024 помер воротар збірної Чорногорії Матія Шаркіч

Футболіста намагалися врятувати медики швидкої допомоги, але їм не вдалось.

x.com/BCFC

У чорногорській Будві помер голкіпер збірної Чорногорії та англійського "Міллуолла" Матія Шаркіч. Футболіст пішов із життя у віці 26 років. Про це повідомляється на офіційному сайті клубу.

- Гравець збірної Чорногорії Матія неодноразово з гордістю представляв свою країну. Всі в клубі висловлюють свою любов і співчуття сім'ї та друзям Матії у цей надзвичайно сумний час. "Клуб на даний момент не даватиме подальших коментарів і просить поважати приватне життя сім'ї Матії", - йдеться в заяві.

Причини смерті гравця у клубі не назвали. За даними ЗМІ, смерть спортсмена настала вранці, 15 червня, у власному будинку в Будві, коли йому раптово стало погано. Повідомляється, що Шаркічу викликали швидку, але врятувати медикам не вдалося. Також є інформація, що після виступу у складі збірної у матчі проти Бельгії на Євро-20024 голкіпер захворів у таборі національної команди.

- Усі шоковані та засмучені новиною про те, що наш колишній воротар Матія Саркіч помер у віці 26 років. Наші думки та молитви з його сім'єю, друзями та всіма, хто його знав, – йдеться у заяві "Бірмінгем Сіті".

Матія Шаркич родом із Англії. Грав у складах різних британських клубах, таких як - "Астон Вілла", "Вулверхемптон", "Бірмінгем Сіті" та "Сток Сіті". За п'ять років його віддали в оренду в "Віган Ателтік", "Стратфорд Таун", "Хавант енд Ватерловілль" та "Лівінгстон". У 2-20 році Саркіч перейшов у "Вулверхемптон", але не з'явився в основному складі. Влітку 2023 року Саркіч перейшов до "Міллуолла" за 1,4 млн євро. Закріпився в основному складі столичної команди та зіграв 32 матчі у Чемпіоншипі за сезон 2023/24. За збірну Чорногорії провів 9 матчів.