Революція в українському футболі - тренером чоловічої команди Другої ліги вперше стала жінка

Головна тренерка молодіжної команди з Полтави "Ворскла" Ія Андрущак в наступному сезоні очолить нову команду "Ворскла-2" на рівні Другої ліги.

Головна тренерка молодіжної команди з Полтави "Ворскла" Ія Андрущак в наступному сезоні очолить нову команду "Ворскла-2" на рівні Другої ліги. Про це повідомив віцепрезидент клубу Олег Лисак виданню "Український футбол".

Нову команду сформують із гравців 2004 року народження і молодше, з якими Андрущак працювала в команді U19. "Ворскла-2" гратиме на стадіоні «Молодіжний» у Полтаві і в сезоні 2024/2025 Професіональної футбольної ліги зіграє з командами "Металіст 1925-2 Харків", "Локомотив Київ", "Металург Запоріжжя".

"Ворскла-2" повернеться до чемпіонату України вперше з 2005 року. Тоді резервну команду полтавців було розформовано після восьми сезонів у Другій лізі.

Андрущак була півзахисницею жіночої збірної України, грала за команди "Житлобуд-2", "Легенди" та "Житлобуду-1". Завершила футбольну кар'єру у 2021 році. У 2023 році Андрущак стала першою жінкою, яка очолила чоловічу команду в Україні — юнацький склад "Ворскли". Команда завершила чемпіонат своєї вікової категорії на дев'ятому місці. І тепер Андрущак пішла на підвищення і стала першою жінкою-тренером чоловічої команди на рівні Другої ліги.