Железняк вибухнув критикою статків заступника Костіна після того, як у самого політика знайшли квартиру за 11 млн грн

Железняк заявив, що буде вимагати від Костіна пояснень щодо статків Вербицького.

Народний депутат України, голова фракції «Голос» Ярослав Железняк емоційно відреагував на чергове журналістське розслідування  стосовно статків заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького та анонсував виклик генпрокурора Андрія Костіна у Верховну раду. Сталося це після того, як медіа проаналізували декларацію самого Железняка та виявили, що в батька його дружини під час війни заявилася столична квартира вартістю понад 11 млн грн.

Так, реагуючи на розслідування «Схеми» від Радіо Свобода про Вербицького, Железняк заявив, що буде вимагати від Костіна пояснень щодо статків Вербицького.

«Це Дмитро Вербицький. Він заступник генпрокурора, його товариш з Одеси та …головний за економічні розслідування. Саме він не бачить проблем з тиском правоохоронців на бізнес, вигадує з голови міфічні цифри про 19% закритих справ і безпосередньо покриває купу схем. (...) Що будемо з цим робити? Ну взагалі то, тут багато роботи для НАЗК та НАБУ…але знаю, що вони вже і так займаються цим реформатором.

Ще будемо ініціювати виклик на найближче засідання Генпрокурора. Він якось і про звіт свій забув за постійними турне за кордоном. Нехай пояснює як його заступники стали такими успішними», - написав Железняк у власному тг-каналі.

Водночас як інформували ЗМІ, статки й самого Железняка не відповідають темпам придбання його родиною нерухомості та автомобілів. На батька дружини Железняка у 2023 році записали столичну квартиру за понад 11 млн грн. У самого нардепа та його жінки у 2022 році з'явилися нові елітні автомобілі, зокрема й Лексус, вартість якого політик засекретив.

Також Железняк у 2023 році став власником одразу пяти криптовалютних рахунків із коштами на них. Однак, офіційний річний заробіток депутата складає всього 660 733 грн, а його дружини - 544 675 грн.