Джін з гурту BTS завершив службу в армії Південної Кореї

Джін мобілізувався на рік раніше, ніж його колеги, та першим серед учасників колективу виконав свій громадянський обов'язок.

Yonhap через REUTERS

Соліст К-pop-гурту BTS Джін завершив обов'язкову службу в національній армії Південної Кореї. 31-річний виконавець мобілізувався на рік раніше, ніж його колеги, та першим серед учасників колективу виконав свій громадянський обов'язок. Про це повідомляє Reuters.

- Протягом останніх півтора року було дуже весело. Я зустрів багато дивовижних людей! - поділився підсумками служби Джин.

За даними південнокорейських медіа, кілька учасників BTS, які наразі також служать в армії, подали заяви на відпустку, щоб разом з другом відсвяткувати цю подію. Зокрема, у день завершення служби репер RM (Кім Намджун), який зустрічав артиста, зіграв на саксофоні хіт гурту Dynamite. Сам Джін на честь демобілізації планує провести виступ у Сеулі 13 червня.

За законом у Південній Кореї всі працездатні чоловіки зобов'язані відслужити в армії близько двох років. На даний момент практично всі солісти колективу склали присягу. Одним з останніх вирушив на службу 29-річний Джей-Хоуп. Возз'єднання BTS очікують у 2025 році - після того як всі вони виконають свій громадянський обов'язок.

Південнокорейський бойз-бенд BTS був заснований у 2013 році компанією Big Hit Entertainment. У складі гурту семеро учасників: RM, Джін, Шуга, Джей-Хоуп, Чимін, Ві та Чонгук. За час існування колектив набув міжнародної популярності та виграв безліч нагород, був номінований на “Греммі”.