Терехов заявив, що не буде оголошувати евакуацію із Харкова

Харківська влада не планує оголошувати повну чи часткову евакуацію населення попри посилення російських обстрілів.

REUTERS

Харківська влада не планує оголошувати повну чи часткову евакуацію населення попри посилення російських обстрілів. Про це заявив мер Харкова Ігор Терехов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у кулуарах конференції "Відновлення Харкова. Основні цілі та плани" в Берліні.

- Влада Харкова наразі не розглядає варіанту скорочення чисельності населення міста для розв'язання його проблем, зокрема з житлом, енергетикою, теплом і водою, що різко загострилися останнім часом через регулярні російські обстріли... Скажіть, а як на це відреагують військові, які захищають нас? - заявив Терехов.

Терехов нагадав, що у Харкові побудували першу підземну школу для навчання 900 дітей у дві зміни. До 1 вересня планують відкрити ще декілька шкіл. Також у планах міста побудувати децентралізовану систему енергозабезпечення, опалення і водопостачання.

Говорячи про поточну ситуацію, Терехов повідомив, що у травні було 76 потужних обстрілів міста, 193 повітряні тривоги, які сумарно тривали майже 20 діб. У місті зруйновано понад 9 тис. будинків, переважно житлових, половину закладів освіти та дитячих садочків, 40 об'єктів охорони здоров'я, а з 23 березня в місті не залишилося жодної ТЕЦ і трансформаторної підстанції, тож сьогодні воно повністю заживлене з інших регіонів України.