У Саміті миру візьмуть участь 90 держав із 160 запрошених - Китай, ПАР та Бразилія ще думають

Зі 160 запрошених на Саміт миру держав погодилися взяти участь 90. Про це заявила президентка Швейцарії Віола Амгерд на пресконференції.  

REUTERS

Зі 160 запрошених на Саміт миру держав погодилися взяти участь 90. Приблизно половина буде представлена главами держав і урядів, а інша половина надішле міністрів та інших представників. Свою участь у мирній конференції в Швейцарії все ще не підтвердили представники Бразилії, Південної Африки та Китаю. Про це заявила президентка Швейцарії Віола Амгерд на пресконференції.

- Гадаю, що участь щонайменше 90 держав і організацій - це скоріше успіх, ніж розчарування... На сьогодні у ній підтвердили участь 90 держав, половина з яких - з Європи та Північної Америки, а інша половина - з Південної Америки, Африки, Близького Сходу та Азії... Щодо 90 країн, то серед них є також деякі організації, такі як, наприклад, ООН, яка буде представлена, - заявила Амгерд.

За словами президентки Швейцарії, для охорони правопорядку під час саміту залучили 4 тисячі військовослужбовців. Швейцарські правоохоронці вже зафіксували декілька кібератак, подробиць Амгерд розкривати не стала.