У Парижі затримали трьох іноземців - малювали могили з написами "Французькі солдати в Україні"

Усіх зловмисників узяли під варту.

Макс з сайту Pixabay

Французькі правоохоронці затримали трьох громадян Молдови, які малювали графіті із могилами. Біля трун вони наносили напис "Французькі солдати в Україні". Про це повідомляє BFM TV.

Графіті було виявлено на вулицях 7-го округу Парижа у п'ятницю, 7 червня. У момент затримання у підозрюваних було знайдено латексні рукавички, балончик фарби та трафарети, що відповідають міткам. За словами джерела в поліції, "підозри стосуються можливого нового іноземного втручання".

Наразі проводиться розслідування, щоб з'ясувати мотиви злочину та встановити, чи пов'язані затримані з попередніми можливими випадками іноземного втручання у Франції. Підозрюваних уже взяли під варту.

Це не перший випадок за останні дні у Франції. Напередодні біля підніжжя Ейфелевої вежі було виявлено 5 трун, загорнутих у прапори. На трунах був напис "Французькі солдати в Україні". Поліція вже затримала 3 людей, включаючи водія фургона, який перевозив труни. Він визнав свою провину і заявив, що погодився перевезти двох людей та їхній вантаж за 40 євро.

Водій, який приїхав до Парижа з Болгарії напередодні увечері, вже перебуває під арештом. Ще двох підозрюваних було затримано на автовокзалі Берсі в Парижі, готуючись вирушити до Берліна. За інформацією ЗМІ, вони є громадянами України та Німеччини. Їх також узяли під варту.