Міненерго: Ще один блок АЕС введено в експлуатацію – це знизить дефіцит електроенергії

Очікується, що додатковий атомний блок покращить ситуацію із відключеннями світла.

facebook.com/npcukrenergo

Україна ввела в експлуатацію додатковий енергоблок однієї з атомних станцій потужністю 1000 МВт. Його вдалося відремонтувати на 10 днів раніше, ніж передбачалося. Про це повідомили у Міністерстві енергетики.

- На одній з АЕС після планового ремонту, завершеного на 10 днів раніше за термін, включили в роботу енергоблок. Він додасть до енергосистеми 1000 МВт потужності. Це дещо знизить дефіцит електроенергії в країні, що виник через російські атаки, - йдеться в повідомленні.

У відомстві наголосили, що це вже третій атомний блок, на якому виконано планові роботи з підготовки до ОЗУ. Таким чином, фахівці планують підготувати всі енергоблоки до наступного опалювального сезону.

З початку березня Росія здійснила шість масованих атак на енергосистему України. Через пошкодження українські електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як і до цих атак. 8 червня в Україні графіки відключення електроенергії для промислових та побутових споживачів будуть застосовуватись з 00:00 до 05:00 та з 16:00 до 24:00.

Також в Укренерго заявили, що в Україні набудуть чинності нові графіки відключення світла в тестовому режимі. За словами першого заступника голови Міністерства енергетики Юрія Власенка, нові графіки матимуть змогу скоротити кількість годин без електроенергії для населення.