В Укренерго пообіцяли скасувати резонансний тендер на придбання кондиціонерів

А також заявили про відміну дрескоду в офісах компанії через те, що там «досить спекотно».

t.me/Ukrenergo

Протягом 6 червня тендер на закупівлю систем кондиціонування для Укренерго буде скасований. Процедура скасування вже розпочата згідно законодавства. Про це повідомили в пресслужбі Укренерго.

- З моменту, коли компанія закликала всіх споживачів не вмикати кондиціонери, спліт-системи в наших будівлях та офісах не працюють.  Опублікований на Prozorro тендер на заміну спліт-систем, яким 16 та 13 років, наші сервісні служби почали готувати на початку 2024 року, коли енергетична система повністю покривала потреби споживачів, - заявили в Укренерго.

У компанії запевнили, що метою закупівлі було «забезпечити безперебійне охолодження технічних приміщень: акумуляторної кімнати та ліфтового машинного залу».  

- Ми все купуємо у суворій відповідності до закону та правил прозорості, тому підготовка процедур займає певний час. Оголошення цього тендеру, на жаль, збіглося з вимушеними обмеженнями енергопостачання внаслідок російських обстрілів.  Задля уникнення маніпуляцій, тендер буде скасований, - написали в Укренерго.

Компанія також повідомила, що буде ремонтувати наявні системи кондиціонування «для того, щоб забезпечити роботу технічної інфраструктури компанії». Тендерна процедура відновиться тоді, коли будуть скасовані всі відключення.

 - Ми також переглянемо всі наші актуальні закупівлі охолоджуючих пристроїв. В наших офісах спекотно, як і в кожному іншому офісі в Україні. Сьогодні також внутрішні комунікації ще раз нагадають нашим співробітникам, які працюють в офісних приміщеннях, як правильно переносити спеку і що в компанії зараз немає дрес-коду, - підсумували в Укренерго.