СБУ повідомила про нові підозри кримського блогера Рожина, який придумав вираз «ввічливі люди»

СБУ повідомила про нові підозри блогера-пропагандиста Бориса Рожина, який придумав словосполучення «ввічливі люди».

СБУ повідомила про нові підозри блогера-пропагандиста Бориса Рожина, який вигадав словосполучення «ввічливі люди» (рос. "вежливые люди") в Криму, а наразі закликає знищити Харків. Про це повідомила пресслужба відомства.

- Служба безпеки задокументувала нові злочини блогера-колаборанта Бориса Рожина. Він є автором виразу «ввічливі люди», яким називав окупаційні угруповання РФ, що захоплювали Крим у 2014 році. Наразі блогер є одним із ключових рупорів Кремля, який публічно підтримує повномасштабну війну РФ проти України та виправдовує воєнні злочини рашистів. Серед іншого він закликає до повного знищення цивільної інфраструктури Харкова і виступає за продовження масованих ракетно-бомбових ударів по місту, - повідомили в СБУ.

Антиукраїнський контент Рожин поширює під псевдонімом Colonelcassad через акаунти у соцмережах із загальною аудиторією майже 1 млн користувачів. Він також очолює окупаційне інтернет-видання «Голос Севастополя», яке поширює кремлівські фейки про війну проти нашої держави.

Рожина повідомили про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу: "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України", "Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій", "Пособництво державі-агресору", "Колабораційна діяльність", "Пропаганда війни".