Ексдиректор НАБУ Артем Ситник залишив посаду заступника голови НАЗК

Хто замінить Ситника, не повідомляється, також не вказано причини звільнення заступника голови НАЗК.

nazk.gov.ua

Колишній директор НАБУ Артем Ситник залишив посаду заступника голови НАЗК. Про це повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції.

- Сьогодні, 3 червня 2024 року, заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Артем Ситник залишив свою посаду. Національне агентство дякує Артему Сергійовичу за його внесок у розвиток Національного агентства та всієї антикорупційної інфраструктури України, — йдеться на сайті відомства. 

У НАЗК нагадали, що Ситник був призначений заступником голови 12 травня 2022 року. Він відповідав за такі напрями: координація взаємодії з правоохоронними органами та органами прокуратури, у тому числі забезпечення розгляду обґрунтованих висновків про злочини; виявлення активів осіб, причетних до військової агресії проти України; фінансовий контроль, проведення спеціальних перевірок, моніторинг способу життя, перевірка дотримання вимог законодавства, в тому числі у сфері запобігання корупції; запобігання та врегулювання конфлікту інтересів; моніторинг і контроль виконання актів законодавства з питань етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Артему Ситнику 44 роки. До роботи в НАЗК він сім років очолював Національне антикорупційне бюро України. Ситник був першим директором НАБУ, яке запрацювало у 2015 році.