Найстарша мама України заявила, що хоче народити ще одну дитину

Пенсіонерка розповіла, як живе без дочки та поділилася своїми планами.

suspilne.media

Найстарша мама України Валентина Підвербна, у якої суд відібрав 12-річну доньку, хоче повернути Анну-Марію додому та народити ще одну дитину. Про це вона розповіла у коментарі "ТСН".

- Із задоволенням народила б ще одну дитину. Хочу. Аня повернулася б до мене няньчити дитину. Але я не маю грошей на це (процедуру штучного запліднення – ред.), - розповіла Підвербна.

Під час спілкування з журналістами 78-річна Підвербна розплакалася і зізналася, що не знає, як повернути додому свою доньку. Наразі жінка затіяла у квартирі ремонт, щоб створити відповідні умови для Анни-Марії. Також вона планує звернутися за допомогою до президента Володимира Зеленського.

- Я намагаюся забрати дитину. У квартирі роблю ремонт, привезли меблі, окрім кухні. Виплачу кухню - мені привезуть і ці меблі. Буде в мене краса, приїдете дивитись, як у мене гарно, – каже пенсіонерка.

Заступник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Блауш, який узяв під свій контроль родину Підвербної, розповів про позитивні зміни у житті Анни-Марії. Нині дівчинка живе у новій родині, стан здоров'я у неї покращився.

- Вона усміхнена, задоволена, щаслива. Сказала мені, що хоче грати на піаніно, але я спростив це і тепер вона гратиме на синтезаторі. Має талант до музики. Попереду в Ані лікування ока, операція, після цього вона хоче займатися спортом, - написав чиновник, опублікувавши фото Підвербної-молодшої.

Блауш зазначив, що дівчинка любить свою маму та іноді з нею бачиться, але через психологічний стан Підвербної ці зустрічі стають щораз коротшими.