Уряд на рік підвищив тариф на електроенергію для населення на 60%

Уряд підняв єдиний тариф на електроенергію для населення на 60%. З 1 червня він складе 4,32 грн за кВт/год замість 2,64 грн/кВт-год.

REUTERS

Уряд підняв єдиний тариф на електроенергію для населення на 60%. З 1 червня він складе 4,32 грн за кВт/год замість 2,64 грн/кВт-год, як було до цього. Новий тариф діятиме до кінця квітня 2025 року, тобто менше року. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 31 травня, повідомив Forbes перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко. 

Також уряд підвищив тарифи для індивідуальних та колективних побутових споживачів, які проживають у житлових будинках, обладнаних електроопалювальними установками:

Міністерство енергетики обговорювало різні сценарії перегляду тарифу на електрику. Зокрема, пропонувало застосувати диферінцйований підхід, коли вартість електрики залежить від обсягу споживання. Підвищення тарифів уряд пояснює необхідністю фінансування ремонтів та посиленням захисту енергооб'єктів. Енергетики працюють над відновленням мереж, але для цього потрібні ресурси й час.