Суд залишив Коломойського під вартою у справі про підготовку замаху у 2003 році

Бізнесмен і так перебуває під вартою за рішенням суду з іншої справи.

facebook.com/yan.dobronosov

Печерський районний суд Києва у четвер, 30 травня, залишив у силі запобіжний захід українському бізнесмену Ігорю Коломойському у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів без можливості застави. Таким чином, суд підтримав сторону обвинувачення, передає кореспондент УНІАН.

Коломойського звинувачують у підбурюванні до замаху на юриста Сергія Карпенка у 2003 році. Адвокати намагалися оскаржити попереднє рішення суду, кажучи, що достатніх доказів з боку обвинувачення немає. Окрім того, Коломойський утримується під вартою в рамках іншого кримінального провадження. Отже, жодних ризиків для цього слідства він не може нести.

8 травня бізнесмена Ігоря Коломойського повідомили про підозру - нібито він доручив замовити вбивство людини. За даними слідства, підозрюваний начебто замовив убивство директора однієї з юридичних компаній за невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства. Як повідомляється, четверо людей потім напали на адвоката та побили його (він вижив).