В ISW заявили, що ЗСУ змусили росіян переходити до активної оборони на Харківщині

Ворог перейшов до дій "активної оборони" на лінії Глибоке - Лук'янці.

REUTERS

Російські окупанти просуваються в районі Кремінної, Часового Яру та Авдіївки. Також ворожі солдати тиснуть на Харківщині поблизу Липців та Вовчанська, але на цих напрямках українські захисники змушують ворога переходити до оборони, повідомляється в останньому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За даними експертів, росіяни незначно просунулися поблизу Липців у Харківській області.  Опубліковані 29 травня геолокаційні кадри показують, що окупанти нещодавно незначно просунулися в межах південно-східного Глибокого.

Командир українського батальйону на Харківщині заявив про накопичення ворогам особового складу поблизу Глибокого, щоб із використанням легкої техніки (мотоциклів та квадроциклів) підвести піхоту впритул до лінії фронту.

При цьому російські "воєнкори" відзначили посилення темпів наступу РФ біля Липців. Вони стверджували, що російські війська просунулися в напрямку Липців до 350 метрів.

За словами українського військового оглядача Костянтина Машовця,  підрозділи російської 18-ї мотострілецької дивізії перейшли до дій "активної оборони" на лінії Глибоке - Лук'янці. На його думку, ЗСУ, можливо, "притупили темпи" просування росіян і змусили перейти до тактичної оборони.