Союзники України тримають двері з Росією злегка відчиненими, — Зеленський в інтерв'ю NYT

Тому Україні не дозволяють бити по території РФ західною зброєю, а також не вводять 100-процентні санкції.

instagram.com/danielberehulak

Союзники України тримають двері з Росією злегка відчиненими, тому не дозволяють бити по території РФ своєю зброєю, а також не вводять 100-процентні санкції. Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю The New York Times, яке дав у Києві.

- Усі тримають двері з Росією злегка відчиненими. Трохи відчиненими. Не такими відчиненими, як було після 2014 року, коли сталася велика помилка. Але кожен із лідерів залишив їх трохи відчиненими. Не всі, але багато хто. «А що коли Україна програє? Ми не повинні повністю зачиняти двері з Росією», - сказав він.

Зеленський пояснив, що Україна хотіла б завдавати ударів по території Росії з метою оборони, наприклад, по російських військах, які знову накопичуються біля її кордонів.

- Це означає, що завтра вони не прийдуть із квітами. Вони прийдуть до нас зі смертю. Правильно? Правильно. Коли вони переміщуються з місця свого скупчення у 10 різних місць, наприклад, у Харківську область, у мене виникає запитання: якщо ми знаємо, що завтра вони прийдуть не святкувати, а вбивати нас, чому ми не можемо застосувати зброю, щоб знищити їх там, де вони концентруються? – запитав глава держави.

Також президент зазначив, що не всі союзники України готові передати заморожені російські активи Україні, а також не закрили свої посольства у РФ.

- Тому ми не можемо сказати, що ми чинили тиск на Росію дипломатично чи економічно через санкції. Ні. Тому що повного розриву не було. Чому? Вони бояться залишитися без дипвідносин із РФ. Ізоляція не відбулася, – констатував Зеленський.