Масивні дощі спричинили на заході Німеччини повінь, яка трапляється раз на кілька десятиліть

Підтопленими опинилися багато вулиць, підвалів та сталися зсуви ґрунту по всьому регіону.

IMAGO

Через безперервний сильний дощ, який накрив німецьку землю Саарланд у п'ятницю, 17 травня, на заході Німеччини почалася повінь - підтопленими опинилися багато вулиць, підвалів та сталися зсуви ґрунту по всьому регіону. Про це повідомило видання Spiegel.

Рятувальникам та поліцейським довелося понад 3 тисячі разів виїжджати на виклики задля порятунку місцевих жителів. У багатьох муніципалітетах, включаючи Саарбрюккен, через підвищення рівня води довелося евакуювати людей. Населення закликали уникати підвалів, водойм і затоплених територій.

За даними Державного відомства з охорони навколишнього середовища та безпеки праці, виникла рідкісна повінь, яка трапляється лише раз на 20-50 років. Німецька метеорологічна служба рано вранці в суботу скасувала всі попередження про несприятливі погодні умови в Німеччині. Однак у ніч на суботу майже вся федеральна земля все ще боролася з потоками води. А вранці в місто Саарлуіс мали прибути команди човнів і водолазів з Баварії для допомоги.

У сусідній федеральній землі Рейнланд-Пфальц підвали та вулиці також були затоплені, а дерева – повалені. Точні масштаби збитків внаслідок повені поки що незрозумілі.