Затримали прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Чоловік не зупинився на вимогу прикордонників, а навпаки - кинувся тікати.

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали військовослужбовця прикордонного загону, який застрелив 39-річного жителя міста Дніпро під час його спроби перетину українсько-румунського кордону на Закарпатті. Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у пресслужбі ДБР.

ДБР розпочало розслідування за фактом загибелі цивільного чоловіка, який тікав від прикордонників на Закарпатті. Інцидент стався 15 травня близько 19:00. Військовослужбовці прикордонного загону під час патрулювання помітили чоловіка, який прямував у бік кордону з Румунією. Цивільний не зупинився на вимогу прикордонників, а навпаки - кинувся тікати.

- Під час переслідування втікача військовослужбовці здійснили кілька попереджувальних пострілів із табельної зброї. Згодом вони виявили тіло чоловіка з кульовим пораненням голови, - уточнили в пресслужбі ДБР.

У ДБР зазначають, що загиблий - 39-річний уродженець Дніпра - мав при собі туристичне спорядження та закордонний паспорт. Правоохоронці оглянули місце події, вилучили особисті речі загиблого та зброю, з якої здійснено постріли. У пресслужбі ДБР повідомили, що також допитали військовослужбовців прикордонного наряду.

- Один із військовослужбовців затриманий, готують повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 365 КК України ("Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу"),- зазначили у відомстві.

Слідчі дії тривають, встановлюють усі обставини трагедії. Процесуальне керівництво здійснює Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.