Шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко, який продовжує популяризувати українську кухню, здивував підписників новою "гастропровокацією". Після відеорецепту смаженого бузку у своєму блозі кулінар показав спосіб приготування квітів акації в клярі, яку можна подавати до столу як закуску.
- Є така прикмета: цвіте акація – до гастропровокації. Так, знову. Ні, не заспокоюся. Ви спочатку спробуйте цей снек, а потім уже говоріть, – уточнив у пості Євген.
Рецепт на велику порцію:
- Яйце - 1 шт
- Борошно -50 г
- Крохмаль -50 г
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Цукор - 1 ч. л.
- Пиво – 100 мл
- Олія - 300 мл
- Цвітіння акації -12-15 гілочок
Приготування:
- У мисці змішуємо борошно, крохмаль, сіль, цукор, яйце та пиво.
- На сковороді розігріти олію. Занурити гілочки цвітіння акації в кляр і смажити по 2 хвилини з обох боків.