Україні хронічно не вистачає електроенергії для поточного рівня споживання, - гендиректор Yasno

За словами Коваленка, ситуація вночі та зранку виявилась складнішою, ніж розраховували енергетики.

nrcu.gov.ua

Україна не має достатньо потужностей генерації та імпорту електроенергії для покриття споживання. Саме тому зранку вводилися екстрені відключення в окремих регіонах. Про це  генеральний директор компанії-постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко написав на своїй сторінці в фейсбуці.

- Нам хронічно не вистачає генерації та імпорту для поточного рівня споживання, - повідомив він.

Він наголосив, що ситуація вночі та зранку виявилася складнішою, ніж розраховували енергетики. Коваленко додав, що ввечері 15 травня Укренерго довело обсяг лімітів, які б дозволили працювати в графіках.

- Але згодом вночі і зранку ці обсяги обмежень ще кілька разів коригувалися. Вранці ми безнадійно вивалилися із лімітів, тому застосовувалися екстрені відключення, - додав він.

За даними Міненерго, приблизно опівночі обмеження було скасовано, проте знову екстрено застосовано в окремих регіонах: Дніпропетровська та Харківська область, м. Київ та Київська область.

Коваленко повідомив, що Київ, Дніпро й область "вже підключили", і висловив сподівання, що під час вечірніх піків споживання екстрених відключень не відбудеться.