Хто і за що погрожує "Українській правді": прокуратура розпочала розслідування

Після оприлюднення сюжету про "ухилянтів"-мажорів журналісти почали отримувати погрози.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Києва розпочате кримінальне провадження за заявою журналістів видання "Українська правда" про спроби тиску, погрози та перешкоджання журналістській діяльності. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

- Досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 171 КК України "Вплив на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків" та ч. 1 ст. 345-1 КК України "Погроза вбивством, насильством щодо журналіста у зв’язку із здійсненням законної професійної діяльності", - йдеться у повідомленні.

10 травня в одному з месенджерів керівник відділу розслідувань "УП" Михайло Ткач отримав повідомлення від адресата, який представився Олександром Cлобоженком (героєм нещодавнього розслідування "Непридатні"), з пропозицією "укласти мирову" за грошову винагороду. Текст повідомлення закінчувався словами: "Не раджу тягнути з відповіддю. Воювати я теж вмію". Також журналіст почав отримувати десятки дзвінків з невідомих номерів та смс з кодами авторизації з банківських та кредитних установ. 13 травня на електронні пошти мінімум 10 співробітникам видання надійшли листи з погрозами.