Росіяни вдарили по середмістю Харкова: кількість постраждалих зросла до 20 осіб (ОНОВЛЕНО)

Серед травмованих - троє дітей.

t.me/Klymenko_MVS/912

У вівторок, 14 травня, близько 16:15 росіяни завдали чергового удару по Харкову. Про це повідомив начальник ОВА Олег Синєгубов. Влучання сталися по житловій забудові у центрі міста.

- Влучання зафіксовані у 12-поверхівку та територію поряд. Також пошкоджено не менше 10 гаражів на території житлового будинку. На місці працюють спеціалісти, - йдеться у повідомленні.

За словами очільника ОВА, близько 17:45 сталися повторні удари по місту. Наразі відомо про 17 постраждалих осіб. Серед травмованих - чоловік 28 років, він у важкому стані, 78-річна жінка та 87-річний чоловік у середньому стані. Загалом госпіталізовано шестеро осіб, 11 - отримали травми середнього ступеня. У п'ятьох людей - гостра реакція на стрес, серед них двоє дітей - 8-річна дівчинка та 12-річний хлопчик. Одна дитина госпіталізована з легкими травмами.

Згодом у прокуратурі Харківщини уточнили, що кількість постраждалих зросла до  20 осіб. Ворог поцілив у багатоповерхівку, інше влучання - у гаражі поблизу іншого багатоповерхового житлового будинку.

- Сталося загоряння щонайменше 15 гаражів. 20 людей дістали поранень й гострої реакції на стрес. Серед них шість чоловіків, 11 жінок і троє дітей - дві дівчинки 12 і 8 років, а також 12-річний хлопчик, - повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

Пошкоджено також цивільні автомобілі й гаражі, щонайменше 20 житлових і нежитлових будівель, серед яких торговельний центр, навчальний заклад, магазини тощо. Вибито вікна на вході однієї зі станцій метро.

За попередніми даними, росіяни використовували УМПБ Д-30 (уніфікований міжвидовий планерувальний боєприпас, калібр 30 см). Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).