Зірка "Абсолютно брехливої історії" Юрій Дяк пройшов курси першої медичної допомоги

Артист вважає, що в сьогоднішніх реаліях потрібно бути готовим до всього, зокрема, якщо знадобиться, врятувати людині життя.

надано ICTV2

Зірка серіалу "Козаки. Абсолютно брехлива історія" актор Юрій Дяк зізнався, що паралельно акторству пройшов курси першої медичної допомоги. В інтерв'ю Коротко про розповів, що в сьогоднішніх реаліях потрібно бути готовим до всього, зокрема, якщо знадобиться, врятувати людині життя.

– Так, я пройшов першу домедичну допомогу. Вчора буквально спілкувався зі знайомою, що треба поновити знання, бо без постійної практики все притупляється. В тир теж ходив. З Дмитром Совою ще до того, як він пішов у військо, ми теж їздили стріляти. Це обов'язкові речі, які кожен свідомий громадянин України повинен вміти і знати. І не дивуватися, як після нещодавнього масованого обстрілу Одеси хлопець рятував поранених. Цей хлопець за день до того пройшов тактичну медицину і допомагав рятувати людей. Такі історії надихають. Бо ти можеш і собі допомогти, й іншим, - зізнався артист.

За словами Юрія, сьогодні важливо мати при собі необхідні речі, які можуть врятувати життя, чи то аптечка, чи турнікет. У його рюкзаку також постійно лежить заряджений пауербанк і ліхтарик.

- За цих майже два з половиною роки у людей вже мала випрацюватися схема існування в країні, яка воює, і яка, на жаль, ще буде воювати. Навіть у майбутньому Росія нікуди не дінеться. Ця країна не пересунеться, океан нас не розділить. Війна завтра, на жаль, не закінчиться. Тому ми всі маємо бути готові. Морально так точно, - додав актор.

Юрій Дяк – заслужений артист України. 2010 року закінчив Київський театральний університет ім. Карпенка-Карого. Грає у Театрі драми ім. Лесі Українки. Найбільш відомий за ролями у картинах: "За законами воєнного часу", "Той, хто не спить", "Ментовські війни. Одеса", "Ментовські війни. Київ", "Поганий хороший коп", "На лінії життя", "Козаки". Абсолютно брехлива історія".