Переможець "Євробачення 2024" Nemo зламав кришталевий мікрофон на сцені

Артист не розрахував силу та зламав головну статуетку після її вручення.

eurovision.tv

Nemo зі Швейцарії, який виграв пісенний конкурс "Євробачення", зламав кришталевий мікрофон. Інцидент трапився після оголошення переможця під час фінального виступу артиста. Цей момент потрапив у трансляцію конкурсу на ТБ та у YouYube.

За результатами голосування у фіналі, артист очолив турнірну таблицю з 591 балом (365 від журі та 226 від глядачів). Це третя перемога для країни на конкурсі з моменту започаткування "Євробачення".

Немо народився у місті Біль. З раннього дитинства грає на скрипці, фортепіано та барабанах. Відомість отримав у 2016 році завдяки участі у конкурсі SRF Virus (#Cypher). У листопаді 2023 року Nemo у статті місцевому виданню назвав себе небінарним. Артист прагне, щоб до нього зверталися на ім'я, і ​​використовували займенники they/them (вони/їхні). У своїй музиці Nemo торкаються таких тем, як гендерна ідентичність, психічне здоров'я та пошук свого місця в цьому світі.

Україну на конкурсі представив дует Alyona Alyona та Jerry Heil. Артистки вийшли на сцену під 2 номером, виконавши трек Teresa & Maria. У фіналі дует отримав 453 бали (146 від журі та 307 від глядачів), посівши 3 місце у турнірній таблиці. Наприкінці свого виступу виконавиці закликали до "миру та свободи для України".