Кабмін затвердив перелік документів для проходження МСЕК, щоб встановити інвалідність

Це дозволить зменшити навантаження на людей та скоротить терміни оформлення документів.

censor.net

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило перелік документів, необхідних для проходження медко-соціальної експертизи для встановлення інвалідності. Їх повинен подавати пацієнт.

- Внаслідок війни збільшується кількість людей, які потребують встановлення інвалідності, значну частину серед них становлять військовослужбовці. У зв’язку з цим визначено чіткий перелік документів, що подають пацієнти для проходження медико-соціальної експертизи. Це дозволить зменшити навантаження на людей та скоротить терміни оформлення документів для подачі до медико-соціальних експертних комісій (МСЕК), - зазначають у МОЗ.

Отже, загальні документи, які пацієнт подає для проходження медико-соціальної експертизи:

Медичні документи, що подають лікарські консультативні комісії до МСЕК, такі:

Окремі зміни стосуються проходження МСЕК військовослужбовцями. Відтепер причинний зв’язок інвалідності, а також ступінь втрати працездатності колишніх військовослужбовців встановлюватиметься на підставі постанови ВЛК, оформленої довідкою ВЛК, свідоцтвом про хворобу або протоколом засідання штатної ВЛК. Ступінь втрати працездатності військовослужбовцю/військовослужбовиці комісія встановлюватиме після закінчення його лікування. На підставі даних про втрату здоров’я комісія розроблятиме програму медичної, професійної та соціальної реабілітації.