Міноборони опублікувало перелік хвороб, з якими можуть мобілізувати

При низці хвороб військовозобов'язані визнаються "тимчасово непридатними" до завершення лікування.

varta1.com.ua

Міноборони України оприлюднило список захворювань, з якими військовозобов'язані чоловіки визнаються придатними до служби. Про це свідчить наказ міністерства.

У документі йдеться, що відповідно до захворювання кожного військовозобов'язаного можуть визнати: не придатним до служби, повністю придатним або придатним для служби у військових частинах забезпечення, територіальних центрах комплектування (ТЦК) та соціальної підтримки (СП), навчальних центрах, медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв'язку, оперативного забезпечення чи охорони.

До списку хвороб, з якими військовозобов'язаних визнають придатними, віднесли:

До служби в тилу будуть визнаватись придатними з:

Військовозобов'язані з інфекційними хворобами, що передаються статевим шляхом А50-А79 (сифіліс, гонококова інфекція, хвороби, спричинені хламідіями, трихомонадами та мікоплазмами), тимчасово непридатні та потребують лікування.

Люди з тяжкими та помірно вираженими стійкими психічними розладами вважаються непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку. Військовозобов'язані з легкими психічними проявами вважаються придатними до служби у військових частинах забезпечення тощо.
При цьому люди з шизофренією, шизотиповими і маячними розладами, афективними розладами з фазами, що часто повторюються, вважаються непридатними.

Військовозобов'язані, що мають короткозорість або далекозорість будь-якого ока в одному з меридіанів більше 12,0 дптр, вважаються непридатними. А ті, у яких короткозорість чи далекозорість будь-якого ока в одному з меридіанів понад 6,0 дптр і до 12,0 дптр або астигматизм будь-якого виду з різницею рефракції у двох головних меридіанах понад 3,0 дптр, вважаються придатними для служби в тилу.