Деякі країни вже поставили Україні зброю без заборони на удари по РФ, - глава МЗС Латвії

При цьому більшість партнерів ще закликають не використовувати зброю за межами України.

espreso.tv

Деякі західні країни-партнери вже передали Україні озброєння, яке не має обмежень щодо ударів по території Російської Федерації. Про це заявила міністр закордонних справ Латвії Байба Браже в інтерв'ю Європейській правді.

За її словами, найчастіше західні партнери передають Україні зброю з домовленістю, що вона не використовуватиметься для ударів територією Росії. Але, на думку Браже, такий підхід може змінитись, і навіть більше – вона вважає, що він уже змінюється. На запитання журналіста, чи є країни, які дозволяють Україні бити територією Росії, вона відповіла ствердно.

- Вже зараз є країни, які вже надали Україні зброю, без подібних обмежень, - сказала глава МЗС Латвії, відмовившись при цьому перерахувати країни. - Звичайно, не все оголошується публічно, і навіть краще не говорити це вголос до певного часу. Головне – вплив на поле бою. Адже є вибір: чи говорити про щось голосно, чи просто робити те, що потрібно.

Міністр зазначила, що є конкретні об'єкти, з яких Росія атакує Україну, і тому Україна має право на удар у відповідь, якщо ці об'єкти розташовані на російській території. За словами Браже, на таке застосування зброї дає змогу міжнародне право.