Російські війська штурмують острів Нестрига, який нещодавно звільнили ЗСУ, - командування "Південь"

Бійці ЗСУ утримують цю стратегічно важливу територію.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські війська намагаються штурмувати острів Нестрига на Херсонщині, який нещодавно зайняли українські захисники і тримають під своїм контролем. Бійці ЗСУ обороняють цю територію та завдають ворогові суттєвих втрат. Про це розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони "Південь" Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

- Сьогодні вони вранці вже два штурми робили на Нестригу, і обидва невдало. Відступили із втратами безуспішно. Це останній острів від Велетенського – це район н.п. Велетенське та Кізоміс, недалеко від них. Фактично це останній острів перед гирлом річки, – розповів Плетенчук. - Для України важливо захистити цю територію від можливих диверсантів та можливих вилазок окупантів. Це і вдалося зробити з допомогою деокупації острова.

Він зазначив, що раніше туди могли заходити диверсанти та, зокрема, встановлювати міномети для обстрілу населених пунктів Херсонської області. Також ворог міг робити спроби зайти в тил до українських захисників через Нестригу, але після визволення острова ЗСУ позбавили їх цієї можливості.