Росія змінила тактику масованих атак - без дронів, але з "Кинжалами" та "Калібрами"

Вперше після тривалої перерви ворог задіяв підводні човни.

Вікіпедія

Під час масованого удару по українських регіонах 27 квітня росіяни застосували нову тактику. Загарбники використовували "Калібри", але не атакували "шахедами". Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

- Це одна з перших атак після нетривалого затишшя. Протягом певного часу вони нагромадили свої резерви, ракети. Цієї ночі вони вже застосовували і "Калібри" з акваторії Чорного моря, - розповів він, додавши, що вдалося збити 6 із 8 ракет цього типу. - Крім того, окупанти почали інтенсивно атакувати, підняли свої стратегічні бомбардувальники Ту-95 після збивання Ту-22М3. Також ворог досить потужно завдавав ударів, у тому числі із застосуванням "Кинджалів". Це дуже потужна зброя, яку складно збити. У нас є лише певні засоби, які довели свою ефективність проти них, а саме Patriot можуть ефективно протистояти, але, на жаль, на тих напрямках, де відбулися попадання, у нас не вистачає цих систем.

Водночас, за даними Євлаша, ворог не використав під час атаки "шахеди". Дрони не використовувалися вже кілька днів, мабуть тому. що у росіян з'явився новий задум.