Міністр Сольський прокоментував підозру НАБУ: Йдеться про 2017-2018 роки

За словами міністра, він на той час займався адвокатською практикою.

t.me/nab_ukraine/2500

Події, щодо яких, за інформацією НАБУ, повідомлено про підозру ексголову аграрного комітету ВР - чинного міністра аграрної політики Миколу Сольського, стосуються періоду 2017-2018 рр. Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики у телеграмі.

- Тобто (йдеться про той час. - Ред.) коли я був адвокатом та не був ані міністром аграрної політики та продовольства України, ані головою комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики. Обставини  семирічної давнини стосуються суперечки між державними підприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО, за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону, - зазначив Сольський.

Він додав, що «суперечки вирішуються судами, у тому числі  Верховним судом, і, як мені відомо, на сьогоднішній день ряд рішень констатують відсутність права держпідприємств на землі, які, ймовірно, має на увазі НАБУ».

- Зі свого боку гарантую максимальну відкритість для встановлення істини, але і в цьому немає потреби - всі дані відкриті для правоохоронців, а докази та аргументи сторін перебувають на розгляді судів, - підсумував Сольський.