Суд скасував арешт частини майна, яке фігурує у справі Гринкевичів

Власникам «ВТ Девелопмент» вдалося довести, що вони не пов'язані з діяльністю Гринкевичів.

Суспильне

Шевченківський районний суд міста Києва скасував арешт частини майна, яке фігурує у справі бізнесменів Гринкевичів, підозрюваних у справі про постачання неякісного одягу для ЗСУ. Про це йдеться у рішенні суду.

Журналісти антикорупційного проєкту NGL.media з'ясували, що власником компанії «ВТ Девелопмент» наразі є львів'янин Максим Станкевич, проте ще влітку 2023 року бенефіціаром компанії була дружина бізнесмена Ігоря Гринкевича Світлана. Арешт на майно цієї компанії наклали у рамках розслідування щодо компаній «Трейд лайнс рітейл» та «Будівельна компанія Сітіград», які фігурують у справі Гринкевича.

У ході судового слухання представник компанії «ВТ Девелопмент» стверджував, що її майно не пов'язане із договорами, які укладали компанії Гринкевича, і майно начебто ніяк не пов'язане із самими фігурантами справи львівського бізнесмена.

Суддя встановив, що орган досудового розслідування, тобто Державне бюро розслідувань, не надав доказів протиправної діяльності "ВТ Девелопмент", а тому ухвалив скасувати її арешт.