Екснардепи Сольвар та Поляков перерахували 1,2 млн на ЗСУ у справі про махінації з житлом

Колишні народні депутати Руслан Сольвар та Максим Поляков сумарно перерахували 1 млн 242 тисячі на ЗСУ.

Колишні народні депутати Руслан Сольвар та Максим Поляков сумарно перерахували 1 млн 242 тисячі на ЗСУ у справі про незаконне одержання компенсації за винайм житла у 2014-2019 роках.

Сольвару Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 18 квітня змінила запобіжний захід із застави на особисте зобов’язання. Вже внесену заставу у розмірі 242 тисячі гривень на прохання сторони захисту перерахували на ЗСУ. Про це повідомила антикорупційна організація Transparency International Ukraine.

Сольвар отримував компенсацію від держави за оренду житла у готелі «Київ» для народних депутатів, хоча мав житло у столиці. Номер у готелі він отримав у 2014 році та лише у 2018-му після суспільного розголосу відмовився від компенсації. За чотири роки він отримав понад 360 тисяч гривень.

У червні 2021 року ВАКС виправдав Сольвара за цією справою, але прокурори подали апеляцію. У вересні 2022-го ВАКС засудив екснардепа до трьох років ув`язнення, проте у грудні 2023-го тюремний термін скасували й відправили справу на новий розгляд.

16 квітня суд також виніс рішення стосовно Максима Полякова. Він пішов на угоду зі слідством та визнав провину. Суд призначив йому три роки іспитового строку і 17 тисяч гривень штрафу. Екснардеп також зобовʼязався повернути суму отриманої компенсації та перерахувати мільйон гривень на ЗСУ.