В енергосистемі України є дефіцит електроенергії - Укренерго

З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості будуть застосовані графіки обмеження потужності.

facebook.com/npcukrenergo

Дефіцит електроенергії наявний 18 квітня в енергосистемі протягом майже всієї доби. Він спричинений пошкодженнями, які росіяни завдали ракетними та дроновими ударами по українських електростанціях. Про це повідомили в Укренерго.

- Вранці та вдень диспетчерський центр залучає аварійну допомогу з енергосистем європейських країн. З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості будуть застосовані графіки обмеження потужності. Ці заходи не торкнуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу, - йдеться у повідомленні.

Для побутових споживачів обмеження споживання продовжують діяти на Харківщині. Споживачів просять ощадливо споживати електроенергію, а промисловість - максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати за наявності альтернативні джерела живлення.

Також енергетики зазначають, що на теплових електростанціях продовжуються аварійно-відновлювальні роботи після масованої ракетної атаки 11 квітня. Роботі сонячних електростанцій перешкоджає щільна хмарність в усіх регіонах. На атомних електростанціях триває планова ремонтна кампанія.

Також через негоду знеструмлено п'ять населених пунктів у Київський та Сумській областях. З інших причин на ранок 18 квітня знеструмлено 402 населені пункти.