Фаріон розповіла, чим займається після звільнення з Львівської політехніки

Експрофесор кафедри української мови заявила, що “все змінилося лише на позитив”. 

t.me/irynadmytrivna

Ірина Фаріон розповіла про своє життя після звільнення з Львівської політехніки через висловлювання про російськомовних військових. В інтерв'ю інформаційному агентству “Українські Новини” вона заявила, що для неї “все змінилося лише на позитив”. 

- На превелике щастя, я отримала чудову можливість більше спілкуватися з відкритими авдиторіями, а не з закритою студентською аудиторією з 30 студентами і більше, - сказала вона.

За словами Фаріон, на кафедрі української мови у Львівській політехніці вона отримувала звичайну ставку професора в 15-17 тисяч гривень на місяць. Поновлюватися у Львівській політехніці Фаріон не буде, навіть якщо виграє апеляційний суд.

- Мене не цікавить повернення до закладу з нульовою репутацією після вчинку ректора та його оточення. Мене цікавить відновлення справедливости і покарання зловмисників… Програю апеляційний суд – буде Верховний, програю Верховний суд – буде ще активніша моя наукова, медійна та політична діяльність, - заявила вона.

В іншому ВНЗ за межами Львова Фаріон викладати не хоче. Вона розповіла, що і далі працює як педагог, читаючи курси віддалено та організовуючи зустрічі з різними авдиторіями. Вона пише монографії та пособники для студентів, а також читає лекції на своєму ютуб-каналі. Попереду відновлення туру Україною. Проєкти існують на меценатські кошти.