Перша українка на Евересті Ірина Галай піднялася на небезпечну гору Аннапурну

Для 35-річної Ірини Галай це перше сходження під час повномасштабної війни.

champion.com.ua

Перша українка, яка підкорила Еверест, піднялася на Аннапурну - одну з найнебезпечніших гірських вершин у світі. Про нове досягнення Ірина Галай повідомила у своєму інстаграмі.

- Аннапурна I (8091 м). Вперше Аннапурна на своїй вершині зустріла український прапор! Та ще й такий. Це був дуже важкий 18-годинний підйом, і я багато разів хотіла повернути назад, але вистачило мені сили цього не зробити! - підписала вона відео з гори у Непалі.

Ірина Галай подякувала всім жінкам, які захищають незалежність України. Альпіністка розповіла виданню "Чемпіон", що на прапорі України зображено логотип організації Arm Women Now і написано “Сильні жінки сильної країни”. 

- Я взяла прапор Arm Women Now, адже Аннапурна — це гора жіночого роду. Складна та серйозна, вважається найнебезпечнішою горою у світі. Вона має характер, схожий на характер української військової жінки. Яка ніколи не дозволить собі непотрібних людей, не дасть себе легко завоювати і знищує всіх, хто наближається з поганими намірами, - пояснила вона.

Рівень смертності на Аннапурні становить 22% за всі роки сходжень альпіністів. Українка стала першою іноземною альпіністкою, яка в цьому сезоні зайшла на Аннапурну та на будь-який з 14 світових восьмитисячників. Першими на гори піднімаються команди місцевих шерпів, які укладають перила для підйому альпіністів. Ірина Галай розповіла, що допомагала цій команді прокладати перила, і це була дуже важка фізична робота. Українка піднялася на гору разом із непальським гідом. Для 35-річної українки це перше сходження під час повномасштабної війни.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Ирина Галай / Irina Galay (@iraaleksandrovna)